Om oss

Vi är Byggkultur i Malmköping AB

Vi hjälper dig att skapa dina drömmars hus


Vi på Byggkultur utför restaureringar, renoveringar och ombyggnader med god hållbarhet och hög kvalitet. För oss är det självklart att skydda, vårda och bevara byggnader från alla tider vid renovering eller ombyggnad. Vi föredrar att använda oss av miljövänliga material och råvaror som håller bästa standard och som är bra för både miljön, hälsan och plånboken.
 
Vill du veta mer om hur vi jobbar? Kontakta oss så hjälper vi dig att förverkliga dina tankar och idéer. Tillsammans kan vi välja de bästa lösningarna för din fastighet. 


Fotograf: Lasse Lundgren, takläggning på äldre villa i Strängnäs
Åraslöv Kök, Sörby, marmorskiva, spis från Smeg

Vi erbjuder totalentreprenad

Kontakta oss för offert


I samarbete med våra partners i andra hantverksgrupper kan vi erbjuda totalentreprenad. Det gör att arbetet blir mer effektivt och ni behöver inte jaga hantverkare. Vi ordnar allt åt er, golv, tak, kök, snickerier, VVS, kakel, tapetsering, målning mm. 


Pontus: 070 - 402 11 25    


Niklas: 079 - 079 00 82 


E-post: info@byggkultur.net

Partners & varumärken
vi rekommenderar

Åraslöv Kök & Inredningar

Platsbyggt kök i massivt trä lever länge


När du beställer ett kök från oss och vår partner Åraslöv så får du ett kök i massivt trä som överlever alla trender och ideal. Trä är beständigt och lever och åldras vackert. Köket specialritas för att möta de behov och förutsättningar som du och ditt kök har. Vi tycker att det blir bäst så. I det långa loppet. 

Vill du se alla köksserier från Åraslöv så kan du besöka dem här

Willab Garden, Oasis, uterum, orangeri

Älvdalsfönster

Fönsterhantverk i högsta kvalitet helt efter dina önskemål 


Älvdalsfönster värnar om det gedigna hantverket men med moderna tillverkningsmetoder. Det gör att de kan garantera hög kvalitet och lång livsländ på sina träfönster och fönsterdörrar. Fönster och dörrar tillverkas på beställning, det betyder att du inte behöver anpassa dig efter några standardmått utan kan få exakt det som passar ditt hus.

Älvalsfönster, spröjs, fasad, färgat fönsterglas, kvällssol

Kulturhantverkarna Färg 

Färger som bygger på generationer av kunskap 

 
Kulturhantverkarna Färg är en liten färgfabrik som enbart erbjuder traditionella färger och ytbehandlingar med bas av linolja. Alla deras färger och oljor är 100% miljövänliga och snälla  mot hälsan. Dessutom har färgerna en enastående kvalitet. De står emot tidens tand och kan enkelt återfå sin glans med en ny strykning. Vi kan varmt rekommendera deras produkter och hjälper er gärna med beställningen av färg och olja till projektet.

Läs mer om Kulturhantverkarnas färg här

Kulturhantverkarna Färg, färgprover linoljefärger, pigment,

Selder linolja från Fjärdhundra

En linoljefärg framtagen med ny teknik


Grundaren av Selder & Company, Mikkel Selder, har utvecklat en ny metod att raffinera linolja med modern processteknik. Deras raffinerade linolja skiljer sig därmed från andra linoljefärger genom att bindemedlet som finns kvar enbart består av snabbtorkande oljor och att linoljans andra beståndsdelar har avlägsnats. Det gör att den inte bara torkar snabbare, den blir också mögelresistent och lämpar sig därför väl till badrum och kök.  
Läs mer om Selders linoljefärg här

Lhådös kakel, klinker, Serier: Blues, Bronx, Circus, Havanna
Åraslöv Kök, Sörby, detalj

Willab Garden

Uterum och växthus 
platser för stora idéer


Ett fristående uterum ger många möjligheter, oavsett om du väljer ett lusthus, växthus, poolhus eller lekstuga så är det ett prisvärt sätt att öka boytan och skapa plats för aktiviteter i trädgården, Att bygga ett uterum kan du göra utan att ansöka om bygglov. Vi på Byggkultur är auktoriserade montörer av Willab Gardens växthus och uterum med certifiering och goda rekommendationer från kunder.

Älvdalsfönster, veranda, färgat fönsterglas, spröjs

Fönster och dörrar med 5 års garanti

Alla fönster och dörrar från Älvdalsfönster har fem års garanti på funktion och material. I sortimentet kan du välja mellan fasta-, och sidohängda fönster, eller utåt- och inåtgående fönster.

Du kan också välja mellan ett flertal olika specialglas, som kulturglas, isolerglas, lågemmissionsglas, solskyddsglas, ljudreducerande glas och ornamentsglas. 


Av oss på Byggkultur kan du få tips och råd om vilka fönsterbågar, glas och färger som passar för just ditt hus och vi hjälper dig också med mått, material och beställningar.

>  Vill du veta mer om älvdalsfönster, besök deras sida här

Kulturhantverkarna svenska kallpressad linolja, bärnsten, impregnering

Linoljefärg har funnits i över 500 år

Linoljefärg är vacker, tålig och levande


Linoljans styrka är att den tränger ner i underlaget och ger ett starkt och välgörande skydd men låter ändå underlaget andas. Färgen ger en vacker, levande och hållbar yta som står emot stötar, vatten och smuts. Den är prisvärd för det behövs betydligt mindre färg för att måla en yta i jämförelse med akrylfärger. Linoljefärg fungerar utmärkt på trä, plåt, järn, puts, tapet, gips, lera, tegel, både inomhus och utomhus. 

Selder linoljefärg, grund, halvmatt, halvlank, Selder & Company

Lhådös Kakel från Enköping

Kakel och klinker  i alla färger och former


Lhådös Kakel är ett familjeägt företag som har varit verksamt inom kakelbranschen sedan 1989. De har ett brett urval av kakel, klinker, mosaik, glasblock och natursten från världens alla hörn, Alltid transporterat på ett mijövänligt sätt med hög kvalitet. Det stora utbudet i sortimentet ger dig möjlighet att sätta en unik och personlig prägel på din inredning, oavsett om du bor i slott, hus, torp, lägenhet eller koja. Vi kan guida dig om du behöver råd att hitta något som passar byggåret för just ditt hem.


Bläddra i katalogen från Lhådös Kakel här

Följ oss i sociala medier

Byggkultur i Malmköping AB 

      

Pontus: 070-402 11 25    

Niklas: 079-079 00 82    

                                

© Copyright Byggkultur i Malmköping AB